aly dijkman, communicatiecoach

voor training & coaching in welzijn en gezondheidszorg

Wat een klein gebaar kan doen…

Hoe moeilijk kan het zijn: de dag te starten met een glimlach op je gezicht. En die glimlach vast te houden gedurende de dag. Als je naar buiten gaat, een boodschap doet, naar je werk gaat, sporten, een telefoongesprek voert, als je kookt en wanneer je het opeet. Want weet jij wat dit kleine gebaar kan doen?

Een glimlach is een manier van communiceren en valt onder non-verbale communicatie oftewel lichaamstaal. Een vaak ten onrechte onderschat fenomeen. Want wat doet een glimlach nu helemaal?
Een glimlach maakt dat jij je gezichtsspieren gebruikt, het zorgt ervoor dat je gezicht, je uiterlijk langer beweeglijk en jeugdig blijft.
Een glimlach geeft jou een goed gevoel van binnen. Deze kun je gemakkelijk aan jezelf bewijzen door een paar minuten te glimlachen en daarna een paar minuten een chagrijnig gezicht op te zetten. Merk je het verschil?
Een glimlach heeft effect op de mensen die je ontmoet. Het straalt vriendelijkheid uit en dat is nu precies wat het teweeg brengt bij een ander. Jouw glimlach zorgt voor een glimlach terug van die ander. Indirect fleur je ook een moment het leven van een ander op.
Met een glimlach breng je warmte naar jezelf en naar anderen.

Wat denk je ervan, is het inmiddels geen tijd geworden voor de DAG VAN DE GLIMLACH?