aly dijkman, communicatiecoach

voor training & coaching in welzijn en gezondheidszorg

Coaching

De levenscirkel

Het leven is uiteindelijk een cirkel. Vanaf geboorte tot aan sterven doorloopt de mens een cyclus. In de tussenliggende periode komt er van alles op je levenspad. Fijne en goede momenten, maar ook lastige en verdrietige zaken. De levenscirkel staat symbool voor de inhoud van je leven. De cirkel bestaat uit verschillende parten: gezondheid, werk, vrije tijd, relaties, omgaan met stress, beweging, voeding, spiritualiteit, zelfvertrouwen, omgeving en levensdoel(en). Elk deel is een vitaal onderdeel van de cirkel van ons leven. Als een onderdeel niet of onvoldoende functioneert, zal dat invloed hebben op de andere delen. Andersom zal een succesvol onderdeel in positieve zin invloed hebben op de overige.

Ben je op zoek naar verbetering, wil je onderzoeken wat je precies wilt? Loop je regelmatig vast in oude en vaste patronen? Tijdens de fases die je in je leven doorloopt kan het gebeuren dat je het even niet meer weet. Je wilt van alles maar er komt niets uit je vingers. Een coachingtraject kan je helpen om verder te komen.

Coachen, wat kan je er van verwachten?

Als coach onderzoek ik samen met de gecoachte wat maakt dat iemand vastloopt of niet verder komt. Vervolgens onderzoeken we samen  wat je sterke kanten zijn en welke overtuigingen jou belemmeren.  Met behulp van je sterke kanten gaan we aan de slag, deze worden versterkt en compenseren als het ware de minder sterke kanten.

In mijn persoonlijke loopbaan heb ik vaak gezien dat communicatie en gedrag van groot belang zijn bij een goede samenwerking op de werkvloer en in het persoonlijke leven. Het zou toch jammer zijn wanneer de leuke job of relatie die je hebt moeizaam of zelfs onwerkbaar wordt door de wijze van communiceren.

Mijn missie is mensen tools aan te reiken waardoor ze sterk(er) in het leven staan, beter in balans zijn, nee durven zeggen, kortom: blij met zichzelf zijn!