aly dijkman, communicatiecoach

voor training & coaching in welzijn en gezondheidszorg

Schilderen

Aly Dijkman, schilderes

Vanaf zeer jonge leeftijd vond ik heerlijk om te knutselen, tekenen en fröbelen. Er zijn dan ook heel wat leuke, gekke, grappige en mooie dingen uit mijn handen gekomen. Het tekenen was voor mij een uiting van creativiteit.
Zo’n 20 jaar geleden is daar de passie schilderen uit voortgekomen. Op het gebied van schilderen heb ik diverse cursussen gevolgd. O.a. door allerlei technieken op gebied van schilderen uit proberen en uiteindelijk met enkele mooie stukken thuis te komen. Elly Droog (schilder) en Carin Staal (ceramiste) hebben me daarin gestimuleerd. Bij Simone van den Berg en Anne Jaap de Rapper (beiden kunstenaar en schilder) heb ik cursussen modeltekenen en schilderen als Rembrandt gevolgd. Ook de lessen (met name portretschilderen) op de Kunstacademie Friesland hebben verdieping gebracht. En nog steeds ga ik daar met regelmaat naar toe.
Daarbij heb ik de voorkeur voor schilderen met acrylverf. Deze verf heeft een goede kwaliteit en droogt snel. Daarbij kun je kiezen voor dikke of juist dunne lagen, werken met diverse maten penselen en/of paletmes. Een combinatie van acrylverf met papier of andere materialen kan een fraaie combinatie vormen. Zelf geef ik de voorkeur voor mensfiguren en portretten, ook het schilderen van koeien en andere dieren vind ik een uitdaging. Olieverf op waterbasis gebruiken is voor mij een nieuwe uitdaging.

Schilderen ontspant en brengt je in een andere wereld. Maakt je los van je dagelijkse bezigheden en stimuleert je creativiteit. Het geven van workshops schilderen doe ik naast mijn andere werkzaamheden. Voor mij een uitlaatklep om het nodige stoom af te blazen. Motto daarbij is:

“KLEUR IS DE VERWONDERING VAN HET LICHT”

Het mooie is dat in de workshops blijkt dat IEDEREEN kan schilderen!

Naast het schilderen maak ik af en toe een beeld(je). Enkele voorbeelden van schilderijen en beelden kan je vinden in mijn portfolio.

Al vele jaren zijn er op vrijdagen inloopschilderochtenden. Hier wordt vrij gewerkt en krijg je – naast koffie/thee en wat lekkers – tips van mij.