aly dijkman, communicatiecoach

voor training & coaching in welzijn en gezondheidszorg

Moe of actief, waar kies jij voor?

Ken je dat, het gevoel dat je overal achteraan rent? Achter je werk, je gezin, je familie en vrienden en dan ook nog 2 x per week naar de sportschool. Hoe bestaat het toch dat je steeds zo moe bent? Lastig om er achter te komen wat nu maakt dat die vermoeidheid blijft hangen. Als het echt langdurig is, kun je bij de huisarts je bloedwaarden laten checken. Vaak blijken die niet abnormaal te zijn. Wat dan?
Er kunnen vele oorzaken van vermoeidheid zijn, onder andere:

Slaaptekort
Dit is de meest voor de hand liggende oorzaak van vermoeidheid. Dit stoort je concentratie en gezondheid, volwassenen hebben gemiddeld zeven tot acht uur slaap nodig. Je lost dit op door van slaap een prioriteit te maken en er een regelmatig patroon op na te houden.

Tip: Ban laptops, gsm’s en smartphones uit je slaapkamer.

Verkeerde voedingsstoffen
Te weinig eten kan vermoeid maken, maar de oorzaak kan ook de verkeerde voeding zijn. Door evenwichtig te eten hou je je bloedsuikerspiegel op peil en voorkom je dat je je slap voelt wanneer het suiker in je bloed zakt. Daarom is het belangrijk steeds te ontbijten en bij elke maaltijd proteïnes en complexe koolhydraten op te nemen. Eet ook genoeg tussendoor voor voldoende energie.

Tip: Snelle oplossing
Als je licht vermoeid bent zonder medische oorzaak, kan lichaamsbeweging dit bestrijden. Onderzoek suggereert dat gezonde maar vermoeide volwassenen een belangrijke energieboost krijgen door een milde workout. Drie keer per week twintig minuten rustig fietsen kan al helpen. En denk eens aan een stevige wandeling in de vrieskou!

Meer weten?
Wil je weten wat bij jou mogelijke oorzaken van vermoeidheid zijn en ben je er klaar voor om er mee aan de slag te gaan? Zie dan de webpage leefstijlcoaching. Als integraal leefstijlcoach ga ik samen met jou op zoek naar die oorzaken. Naast een lichaamsmeting vindt er een onderzoek plaats naar o.a. jouw gedachten en overtuigingen, je persoonlijke drive, jouw manier van omgaan met relaties.
Heb je vragen? Neem gerust contact op via het contactformulier of bel 0622405368.

Met mijn aanpak komt inzicht en lukt het wél balans te krijgen!

Reacties

Corrie de Mooij:
24 februari 2014 om 12:26

Hoi lieve Aly, wat knap van jou om dit op te zetten..
Mij krijg je niet als klant. Ik denk n.l. zelf dat ik m,n leven aardig op een rijtje heb en voor de leukigheid is m,n portemonnee niet dik genoeg. Ik hoop dat je veel liefhebbers krijgt die mee willen doen. Van mij een lieve groet en graag weer eens tot ziens.

Reageer

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/d/a/e/alydijkman.nl/httpd.www/wp-content/themes/alydijkman/comments.php on line 36