aly dijkman, communicatiecoach

voor training & coaching in welzijn en gezondheidszorg

Hoe sta jij er voor?

Met excuses voor de late verzending….

Ja, hoe sta jij er eigenlijk voor op dit moment? Een vraag waarbij je wellicht regelmatig stilstaat of misschien ook liever niet. Zou het nu tijd zijn om eens echt bij jezelf na te gaan hoe je er voor staat? Het is altijd goed om af en toe pas op de plaats te maken, even stilstaan bij jezelf. Gebruik zo’n moment om na te gaan of je redelijk in balans bent. Dat zal de ene keer beter zijn dan de andere keer en dat is logisch. In het dagelijks leven ervaar je vaak zo’n hectiek waardoor je in onbalans kunt raken. Door regelmatig die pas op de plaats te maken kun je kijken wat er nodig is om je balans te herstellen.
Ja, hoor ik je denken, mooi gezegd, maar helaas iets minder makkelijk gedaan. En dat klopt.
Hoe zit het toch met ons mensen, vaak weten we drommels goed waar het aan schort en waar we iets moeten veranderen om beter in balans / lekker in ons vel te zitten. Alleen zijn er altijd heel veel redenen om door te hollen en hier niets of weinig mee te doen.
En als je niet precies weet waardoor je balans verstoord wordt en blijft, kan het soms ook eng zijn om dit te gaan onderzoeken. Hoe vaak heb ik van coachees al gehoord: als je maar niet gaat zitten wroeten, ben bang dat er heel veel narigheid uitkomt.
Jammer toch dat je kiest om niets te weten en niets te doen. Het kan je namelijk zo onnoemelijk veel ruimte en vrijheid geven om er wel mee aan de slag te gaan.
Sinds kort kan je een gezondheidscheck doen op persoonlijkegezondheidscheck , de test duurt ca 20 minuten. De basistest is gratis en geeft een algemene indicatie hoe het met je gesteld is. Vanuit de gezondheidscheck krijg je een advies. Dit is een eerste stap om te kijken hoe je ervoor staat. Wat kun je nog meer doen?

Afhankelijk van de uitslag uit de gezondheidscheck kun je verschillende dingen doen.
1. Ga allereerst na of hetgeen in de uitslag staat klopt met je eigen beleving
2. Kijk welk punt voor jou het belangrijkste is
3. Onderneem actie op het voor jou belangrijkste punt/punten (het kunnen er natuurlijk meer zijn). Dat kan zijn een afspraak met je huisarts en/of ook een advies om aan de slag te gaan met je vitaliteit (bewegen / voeding). Of je wordt geadviseerd om in gesprek te gaan met een coach of therapeut.
4. Jij bepaalt of je iets doet met het advies. Je kunt er actief mee aan de slag gaan of terzijde leggen. Jij bent wel degene die verantwoordelijk is voor die keuze, wat je ook kiest.
5. Wil je iets doen met het advies, doe het zo snel mogelijk. Het spreekwoord zegt niet voor niets: Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen!

Wil je praten om te kijken wat er nodig is, neem dan contact met me op. Dit kan via telefoonnummer 0622405368 of via het contactformulier.
Ik wens je veel succes met de test! (en ja, ik heb hem zelf ook gedaan).