aly dijkman, communicatiecoach

voor training & coaching in welzijn en gezondheidszorg

Ben jij ook zover?

Na een heerlijke periode met hoge temperaturen en blauwe strakke luchten heb ik er zin in. Zin in het voorjaar en de zomer die er staat aan te komen.
Ben jij ook al in je kast gedoken om wat luchtiger kleding op te zoeken en te passen? En, zat het nog allemaal goed of toch wat te krap? Dan is het nu het moment om met jezelf aan de slag te gaan. Ja, deze gedachte heb je vast al eerder gehad, wellicht al veel vaker de afgelopen jaren. Elke keer opnieuw moeite doen om wat kilo’s kwijt te raken en na een paar weken of maanden val je weer in hetzelfde (eet)patroon. Hoe dat komt lees je verderop.

Van belang is een goed evenwicht tussen voeding en beweging en juist dat vaak lastig vol te houden en te realiseren.
Daarom heb ik voor jou heb ik een geweldig nieuw aanbod: Coaching en cardio fitness in 1 pakket! Uniek, want alles onder een dak en kleinschalig.  Je beweegt in een groep van maximaal drie personen, waarbij je begint met individuele begeleiding.

Wat houdt dit allemaal in?


Je start met een uitgebreide intake en lichaamsmeting. De uitkomsten bespreken we samen, het gaat onder andere over je eetpatroon, in welke mate je beweegt, maar ook hoe je zelf in het leven staat. Zit je bijvoorbeeld vol zelfvertrouwen, of zijn er bepaalde gedachten die je belemmeren of heb je het gevoel geleefd te worden door de hectiek van de dag? Aan de hand van deze uitkomsten maak jij zelf de keuze:

  • wil je coachingsgesprekken of
  • liever een combinatie van coachingsgesprekken en cardio fitness

De zet is aan jou! De intake is GRATIS, je besluit daarna hoe je verder wilt gaan. En natuurlijk kan ik jou desgewenst adviseren. Maak nu de stap naar een lichte en luchtige zomer en bel me op 0622405368 of stel je vraag via het contactformulier.

En, terugkomend op wat ik eerst schreef, wat maakt nu dat je in eenzelfde patroon terugvalt oftewel: waarom is het zo moeilijk om op gewicht te blijven?

Bij een te streng dieet                                                                                                                                                                

Na een periode van streng lijnen zoals bij een crashdieet (vaak minder dan 1200 calorieën per dag), is de kans groot dat de verloren kilo’s er ook weer aankomen. Als het doel bereikt is ben je trots en blij. Maar weet jij wat je moet eten om op gewicht te blijven? Door het lijnen kan de stofwisseling op een lager pitje gaan branden, waardoor je lichaam minder energie verbruikt. Als je daarna wat meer eet gaat je lichaam dat opslaan als ‘voorraad’ voor slechte tijden en hoepla: je groeit weer.

Afvallen door gezonder eten
Tijdens de lijnperiode eet je gezond, volgens de Richtlijnen Gezonde Voeding, die ook het Voedingscentrum gebruikt. De periode tot het behalen van het streefgewicht is vaak niet genoeg om iemand voorgoed een ander eetgedrag aan te leren. Waar het om gaat is een gedragsverandering: vaste eetmomenten, bewuster eten, leren luisteren naar je lijf, kiezen voor gezonde producten en wat te doen met moeilijke momenten zoals feesten en verjaardagen. Het is lastig om dit volledig voort te zetten na het behalen van je streefgewicht. Vaak val je toch weer terug in de oude gewoontes.

Je gebruikt maaltijdvervangers
Na het behalen van het streefgewicht, stopt men vaak met het gebruik van de maaltijdvervangende producten. Het is te duur om je leven lang op deze manier te blijven eten. Daarnaast is het praktisch onhandig, zoals bij etentjes. Nadat je op het gewenste gewicht bent, eet je weer gewone voeding. Dat houdt vaak in: zoals je voor deze lijnpoging gewend was. Maaltijdvervangers zorgen niet voor een gezonder en ander voedingspatroon.

Heb je hier nog vragen over, neem dan gerust contact met me op, bel met op 0622405368 of stel je vraag via het contactformulier.